Verhuizen

 

Meeneemregeling of nieuwe rente

De meeneemregeling houdt in dat rentecontracten op de bestaande lening zonder kosten tegen dezelfde voorwaarden wordt 'meegenomen' naar een nieuw aan te kopen woning. De klant kan per leningdeel beslissen of hij een nieuwe rente kiest of gebruik wil maken van de meeneemregeling.  Er wordt geen vergoeding in rekening gebracht als de klant met minimaal 1 leningdeel blijft bij de WestlandUtrecht Bank, ook al heeft de klant loyaliteitskorting. Om gebruik te maken van de meeneemregeling mogen er maximaal 12 maanden zitten tussen de overdracht van de oude woning en de nieuwe woning. Voor de aanvraag van de nieuwe hypotheek gelden de acceptatienormen van het moment van de aanvraag.

 

Verkoop huidige woning

Het financieren van een nieuw aan te kopen woning is mogelijk als:

  • De huidige woning is nog niet verkocht of wel verkocht en de ontbindende voorwaarden zijn nog niet vervuld of vervangen
  • De huidige woning is verkocht én de in het verkoopcontract gestelde voorbehouden al vervuld of vervallen zijn. In de offerte wordt overeengekomen dat, bij het niet doorgaan van de overdracht, een bedrag ter hoogte van minimaal 10% van de koopsom afgelost wordt.

 

Het aanpassen van de looptijd

  • De looptijd van een lening kan tussentijds niet worden verlengd, tenzij de verlenging gecombineerd wordt met een omzetting van een ander product naar een Annuïteiten Hypotheek of een Lineaire Hypotheek.
  • Voor leningen gesloten vóór 1 januari 2001 geldt een maximale looptijd van 30 jaar vanaf 1 januari 2001.
  • Voor leningen gesloten na 1 januari 2001 geldt een maximale totale looptijd van 30 jaar.
  • Het verlengen van de looptijd van een hypotheken met een ‘niet-actief renteproduct’ is niet mogelijk.
  • Neem voor de exacte voorwaarden en mogelijkheden contact met ons op: 033 – 450 97 80.