Nieuwe rente bij verhuizen? Geen vergoeding meer!

13 Aug 2018

Klanten met loyaliteitskorting hoeven bij verhuizing geen vergoeding meer te betalen als ze bij ons blijven en de actuele rente kiezen.

Loyaliteitskorting is een korting van 0,1% op het rentepercentage en is een beloning voor loyaliteit. Het uitgangspunt is dat de klant bij verhuizen loyaal blijft aan WestlandUtrecht Bank en zijn hypotheek meeneemt naar de volgende woning. Dit kan met zijn huidige rente volgens de meeneemregeling, en dit kan óók met een nieuwe rente.

Als de klant wel naar een andere hypotheek aanbieder gaat, bereken we mogelijk een vergoeding. Dat doen we op basis van uw huidige rente, de actuele rente en de resterende rentevastperiode. Het maximale bedrag is 3% van de resterende lening. Bij een hypotheek van € 250.000 gaat het dan dus om een maximaal € 7.500, een hoop geld. Bespreek dit met uw klant. Als de lening binnen twaalf maanden alsnog wordt meegenomen naar een nieuwe woningen kan een betaalde loyaliteitsvergoeding worden teruggevraagd. Dit wordt in de tekst op de aflosnota uitgelegd.

De Loyaliteitskorting wordt niet mee aangeboden.