FlexibelKrediet Hypotheek

Heeft u een Flexibel Krediet Hypotheek van WestlandUtrecht Bank? Met deze hypotheek is het mogelijk om een deel van uw overwaarde te beschikken, terwijl u in uw huis blijft wonen.

U kunt de Flexibel Krediet Hypotheek niet meer aanvragen voor een verhoging of meenemen bij verhuizing. Ook kunt u niet meer naar deze hypotheekvorm omzetten.

Heeft u na 1 januari 2013 een opname gedaan?

Of wilt u nog een opname doen? Houdt u er dan rekening mee dat u alleen onder twee voorwaarden recht heeft op hypotheekrenteaftrek. Dat zijn de volgende voorwaarden:

1.       U besteedt het opgenomen bedrag aan woningverbetering.

2.       U start direct na opname met de aflossing van het bedrag. Dit doet u ten minste op annuïtaire wijze. Uw financieel adviseur kan u hierover meer vertellen. 

Kijkt u op de site van de Belastingdienst voor meer informatie.

Opname

Een opname uit uw FlexibelKrediet Hypotheek vraagt u aan met onderstaand formulier.

Download mutatieformulier

Aflossen

Aflossen op uw FlexibelKrediet Hypotheek kan eenvoudig via MijnWUB. U kunt ook aflossen via een (periodieke) overboeking, op westlandutrechtbank.nl/aflossen leest u hoe u dat doet. 

 • Doorlopend krediet, met het huis als onderpand.
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Bijvoorbeeld, u sluit een Flexibel Krediet Hypotheek van €15.000. U neemt €4.000 op, dan betaalt u alleen rente over €4.000.
 • Aflossing gedurende de looptijd is niet verplicht, maar is wel mogelijk.
 • U kunt incidenteel geld opnemen (vanaf €1.000).

 

 

 

 • De Flexibel Krediet Hypotheek is gebaseerd op een 1-maands Euriplus met een opslag van 0,10%. Dit kan betekenen dat u na een renteherziening per maand meer of minder moet betalen.
 • U bouwt geen vermogen op voor de aflossing aan het einde van de looptijd. Hierdoor bestaat de kans dat u aan het einde van de looptijd of bij eerdere beëindiging een restschuld overhoudt. Deze restschuld moet u aflossen uit eigen middelen.
 • U moet zelf zorgen voor aflossing tijdens of aan het einde van de looptijd.
 • Bij een opname uit de Flexibel Krediet Hypotheek na 1 januari 2013 is de hypotheekrente onder bepaalde fiscale voorwaarden aftrekbaar in box 1.
  • U besteedt het opgenomen bedrag aan woningverbetering.
  • U start direct na opname met de aflossing van het bedrag. Dit doet u ten minste op annuïtaire wijze.
 • Als u het opgenomen bedrag niet gebruikt voor woningverbetering mag u het opgenomen bedrag aftrekken van uw vermogen in box 3. Hierdoor kan het zijn dat u minder of geen vermogensrendementsheffing hoeft te betalen.
 • Uw rente kan in een hogere tariefklasse uitkomen door uw Flexibel Krediet Hypotheek. Bij de Flexibel Krediet Hypotheek telt namelijk uw volledige kredietlimiet mee, ook al heeft u niets of slechts een deel van uw krediet opgenomen. Wij gaan van dat maximum uit, omdat u op ieder willekeurig moment geld op kan nemen. En heeft u meer hypotheken? Dan geldt deze renteopslag voor álle hypotheken die u bij ons heeft.