Ik raak mijn baan kwijt

Als u of uw partner zonder werk komt zitten door ontslag of door arbeidsongeschiktheid, kan de betaalbaarheid van uw hypotheek onder druk komen te staan. Op deze pagina vindt u informatie over de mogelijkheden die WestlandUtrecht Bank u kan bieden.

Neem contact met ons op

Neem zo snel mogelijk contact met ons op. Hoe eerder u contact opneemt, hoe beter wij u kunnen helpen. Bijvoorbeeld met een jobcoach van adviesbureau Talenter.

Veranderingen

Als u tijdens de looptijd van uw hypotheek werkloos raakt, kunt u financieel in de problemen komen. Niet alleen komt er minder inkomen binnen, ook de netto hypotheeklasten kunnen gaan stijgen. Een lager inkomen kan fiscale gevolgen hebben. Uw belastingvoordeel (hypotheekrenteaftrek) kan hierdoor afnemen.

Voorzorgsmaatregelen

Om de gevolgen van werkloosheid te beperken, kunt u maatregelen treffen. Bijvoorbeeld een woonlastenverzekering. Deze keert uit bij een inkomensdaling als gevolg van arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid. Met zo'n verzekering kunt u gedurende een bepaalde periode (een deel van) de maandelijkse hypotheeklasten betalen. Een financieel adviseur kan voor u berekenen of een woonlastenverzekering voor u verstandig is. Wellicht heeft u eigen vermogen om het risico op te vangen, kunt u besparen of is er een mogelijkheid dat uw partner (meer) gaat werken.

Hypotheekzorgen

Het is belangrijk om uw hypotheeklasten te blijven betalen en te voorkomen dat u een betalingsachterstand oploopt. Als een betalingsachterstand voor u onvermijdelijk lijkt, neem dan contact op met onze medewerkers. Samen kunnen we kijken welke oplossingen wij kunnen bieden, bijvoorbeeld door de inzet van een job- en/of budgetcoach. Onder het kopje Zorgen over de hypotheeklasten leest u meer informatie over dit onderwerp.

Waarmee kan ik u helpen?

 • Terug

  Waarom een vergoeding?

  In sommige gevallen betaalt u een vergoeding wanneer u uw hypotheek wilt wijzigen. Bijvoorbeeld als u extra af wilt lossen of als u tussentijds uw rente aan wilt passen. Bekijk onze korte video waarin we uitleggen waarom er soms sprake is van een vergoeding. In deze video wordt nog gesproken over boete in plaats van vergoeding.

  Bekijk de video

 • Terug

  Ik maak mij zorgen om mijn hypotheek

  Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor het betalen van uw hypotheeklasten onder druk komen te staan.

  Het is belangrijk tijdig contact met ons op te nemen. Wij bekijken samen met u wat we kunnen doen om uw hypotheek betaalbaar te houden. Hoe eerder u contact met ons op neemt hoe beter we u kunnen helpen.

  Wij zijn bereikbaar via 033-422 94 95. Of neem contact op met uw financieel adviseur.

  Wat kunt u zelf doen?

 • Terug

  Ik wil extra aflossen

  Heeft u een bedrag opgebouwd op een spaar- of beleggingsrekening of heeft u een schenking gekregen, dan kan het aantrekkelijk zijn om een extra aflossing te doen op uw hypotheekschuld. Lees alles over aflossen op de pagina Ik wil extra aflossen.

  Neem contact op met uw financieel adviseur voor advies over extra aflossen. Hij kan voor u uitrekenen wat de voordelen zijn op korte en lange termijn.

  Ik wil extra aflossen

 • Terug

  Ik zoek een adviseur

  Bent u op zoek naar een financieel adviseur? Met onze adviseurszoeker vindt u eenvoudig een adviseur bij u in de buurt.

  Zoek een adviseur

HypotheekWijzer

U weet in tien minuten of uw hypotheek extra aandacht nodig heeft.

AflosWijzer

U krijgt binnen drie minuten een indicatie of aflossen voor u gunstiger is dan sparen.

RestschuldWijzer

Bereken of u een grote of kleine kans heeft op een restschuld.

Lopende hypotheek

Met dit formulier kunt u eenvoudig zelf een tussentijdse renteaanpassing aanvragen.

Persoonlijke gegevens

Met dit formulier kunt u uw adreswijziging, een wijziging van het incasso rekeningnummer of tenaamstelling doorgeven.

Overige wijzigingen

Als u een andere wijziging wilt doorgeven of wat wilt vragen, dan kan dat via ons contactformulier.