Ik wil mijn hypotheek verhogen

U zit goed in uw eigen huis. Maar misschien wilt u verbouwen of heeft u plannen om uw woning te renoveren. Met uw huidige hypotheek is waarschijnlijk meer mogelijk dan u denkt. Een verhoging is bij ons mogelijk vanaf € 15.000. De verhoging kan alleen worden gebruikt voor een verbouwing of verbetering van uw woning. 

Ik wil mijn hypotheek verhogen

Heeft u overwaarde?

Is de waarde van uw woning hoger dan uw lening? Dan heeft u overwaarde. Als uw inkomen daarvoor toereikend is, kunt u deze gebruiken om de gewenste financiële ruimte te creëren en daarmee uw lening te verhogen. De waarde van uw woning kunt u aantonen door middel van een actueel taxatierapport (geen WOZ waarde). Na verhoging mag de lening niet meer zijn dan de waarde van uw woning. Na een verbouwing, renovatie of verduurzaming zal uw woning in de meeste gevallen meer waard worden. Met deze waardestijging kunnen wij rekening houden als de waarde vóór en ná de woningverbetering in het taxatierapport is vastgelegd.

Hypotheek advies

Bij het verhogen van uw lening is een adviesgesprek verplicht. Uw financieel adviseur kan u adviseren over uw mogelijkheden. Dit is afhankelijk van de waarde van uw woning, uw inkomen en uw financiële verplichtingen. U ontvangt persoonlijk advies en krijgt inzicht in de nieuwe bruto- en netto maandlasten.

Kosten

Als u uw lening wilt verhogen moet u rekening houden met extra kosten. U betaalt advieskosten aan uw financieel adviseur. Vraag vooraf  hoe hoog deze kosten zijn en welke werkzaamheden hij of zij hiervoor uitvoert. Laat u een taxatierapport maken dan betaalt u ook de taxatiekosten. Is de huidige hypothecaire inschrijving lager dan uw hypotheek na de verhoging, dan betaalt u ook notariskosten.