Kan ik tussentijds mijn rente aanpassen?

Het is mogelijk om tussentijds uw rentecontract aan te passen. Dit kan voordelig zijn als de actuele rente lager is dan de rente op uw lopende contract. Ook kunt u hiervoor kiezen als u de rente voor een langere periode vast wilt zetten. We noemen dit een tussentijdse renteaanpassing. Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Hoe werkt een tussentijdse renteaanpassing?

Bij een tussentijdse renteaanpassing beëindigt u vroegtijdig uw rentevastperiode en sluit u een nieuwe rentevastperiode af. Omdat u vroegtijdig de rentevastperiode beëindigt verrekenen wij het renteverschil tussen uw huidige rente en de actuele rente met u. Dit kan op verschillende manieren:

Tussentijdse renteaanpassing met vergoeding (TRAV)

Bij een TRAV rekent u het renteverschil direct af in de vorm van een vergoeding. Doordat u het renteverschil direct afrekent profiteert u van de actuele rente. Lees meer over TRAV.

Let op: De vergoeding wordt soms ook een boete genoemd.

Tussentijdse renteaanpassing met middeling (TRAM)

Bij een TRAM wordt het renteverschil uitgesmeerd over de nieuwe rentevastperiode. Dit doen we met een opslag op de actuele rente. Het voordeel van de TRAM is dat u tussentijds de rente aan kan passen zonder dat u het renteverschil direct uit eigen middelen hoeft te betalen. Lees meer over TRAM.

Variabele rente (Euriplus Rente) aanpassen naar vaste rente

Als u een Euriplus Rente heeft kunt u ervoor kiezen om deze rente aan te passen door de rente voor een langere periode vast te zetten. U heeft dan meer controle over de hoogte van uw maandlasten. Aan het aanpassen zijn kosten verbonden. U betaalt € 225 aan administratiekosten. U kunt gebruik maken van ons wijzigingsformulier.
 

Adviseur

Wat is voor mij het voordeligst?

Het is afhankelijk van uw situatie of TRAM of TRAV voor u het voordeligst is. Uw financieel adviseur kan u helpen bij uw keuze.

Zoek een adviseur