Jobcoach

Loopt uw arbeidscontract binnenkort af en heeft u op korte termijn geen zicht op een andere baan? Verwacht u baanverlies door een reorganisatie of faillissement? Of bent u zelfstandig ondernemer, maar neemt het aantal opdrachten af? In deze gevallen krijgt u vermoedelijk te maken met een inkomensterugval. Deze kan fors zijn, terwijl uw maandelijkse lasten veelal niet minder worden. Hoe houdt u uw hypotheek betaalbaar? Wij helpen u graag om te onderzoeken hoe uw arbeidsmarktkansen vergroot kunnen worden.

Aan de slag via een jobcoach

Een baan zoeken en solliciteren is voor veel mensen een spannende en onzekere activiteit. Het is geen dagelijkse bezigheid, soms jaren geleden. En de arbeidsmarkt verandert voortdurend. Een jobcoach helpt werkzoekenden om zo goed en zo snel mogelijk een passende baan te vinden. Hoe werkt dit?

Stap 1: een intakegesprek

Het gesprek waarin u aangeeft welke opleidingen en (werk)ervaring u heeft. Ook wordt geïnventariseerd wat uw verwachtingen zijn van een nieuwe baan en hoe flexibel inzetbaar u bent. Ook stemt de coach met u af welke ondersteuning wenselijk is, welke hulp het beste bij u past. Het intakegesprek is kosteloos voor onze klanten die een baanverlies verwachten.

Stap 2: vervolgmodule(s)

Afhankelijk van de uitkomst van het intakegesprek, uw kansen op de arbeidsmarkt en motivatie, zijn er verschillende vervolgmodules beschikbaar. Denk hierbij onder andere aan:

 • CV/Brief opstellen
  Wanneer heeft u voor het laatst uw cv bijgewerkt? Welke informatie is relevant, hoe valt uw cv het meeste op en hoe laat u in uw cv iets van uw persoonlijkheid zien? Een jobcoach heeft op maat gesneden tips voor u, ook voor het opstellen van uw sollicitatiebrief.
 • Social Media
  Sociale netwerken zijn onmisbaar bij het vinden van een passende baan. Bent u al lid van het gratis zakelijke netwerk LinkedIn? Weet u hoe u Facebook of Twitter zakelijk kunt inzetten? Een jobcoach een waardevolle bijdrage leveren met tips en tricks om uw zichtbaarheid online te vergroten en uw netwerk maximaal te benutten.
 • Personal Branding
  Bent u in staat om in (maximaal) twee minuten te vertellen wie u bent, wat u kunt en wat u wilt? Een potentiele werkgever verwacht dat vaak wel, dus deze informatie is erg waardevol. Een jobcoach leert u meer over uzelf en hoe u een opvallend en overtuigend verhaal opstelt.
 • Coaching gedurende het sollicitatieproces
  “Je kunt maar één keer een eerste indruk maken”, het is zo waar. Waarmee of waardoor valt u in positieve zin op en wat is ongewenst of onhandig? Ook hier kan een jobcoach u tips over geven.
 • (Her)oriënteren op de arbeidsmarkt
  Als u, als zelfstandig ondernemer, overweegt om weer in loondienst te gaan dan kan deze module interessant voor u zijn.

Afhankelijk van uw situatie en de modules die beschikbaar worden gesteld duurt het jobcoachtraject tussen de één en drie maanden. Of u (snel) een baan vindt kunnen wij niet voorspellen, maar we helpen u graag comfortabel op weg om uw kansen te vergroten.

Talenter

De jobcoaches waar wij mee samenwerken zijn van Adviesbureau Talenter. Als u wilt weten of u voor onze jobcoach in aanmerking komt, wat de voorwaarden zijn en hoe het proces verder in zijn werk gaat, dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers op 033 - 422 94 95. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 17.30 uur.