Zelf berekenen

HypotheekWijzer

Hoe staat uw hypotheek ervoor? Met de HypotheekWijzer weet u waar u aan toe bent. U weet met deze test in 10 minuten of uw hypotheek extra aandacht nodig heeft. Met welke stappen u de situatie kunt verbeteren en u krijgt een aantal tips om grip te houden op uw financiën.

Doe nu de HypotheekWijzer

Sparen of aflossen

Met de AflosWijzer krijgt u binnen drie minuten een indicatie of aflossen voor u gunstiger is dan sparen. Daarnaast geven wij u op basis van uw invoer inzicht in de tariefklasse van uw hypotheek en de mogelijkheden om voor een lagere tariefklasse in aanmerking te komen.

Doe nu de AflosWijzer

RestschuldWijzer

Bereken met deze tool of u een grote of kleine kans heeft om een restschuld over te houden. U kunt een restschuld overhouden als uw woning minder oplevert dan de resterende lening. Of omdat u aan het eind van de looptijd niet voldoende vermogen heeft opgebouwd om uw hypotheekschuld af te lossen.

Doe nu de RestschuldWijzer

Rentemiddeling

Het kan voordelig zijn om tussentijds uw rente aan te passen. Omdat u vroegtijdig de rentevastperiode beëindigt verrekenen wij het renteverschil tussen uw huidige rente en de actuele rente met u. Die vergoeding kunt u direct betalen (TRAV) of uitsmeren over de nieuwe rentevastperiode door rentemiddeling(TRAM).

Bereken uw middelrente

Bereken uw tariefklasse

Uw tariefklasse is gebaseerd op de verhouding tussen uw lening en de marktwaarde van uw woning. Hoe hoger de lening ten opzichte van de marktwaarde, hoe hoger het risico. Dit risico hebben wij vertaald naar vijf tariefklassen. Bereken uw actuele tariefklasse en lees wat u zelf kunt doen om deze aan te passen.

Bereken uw tariefklasse