Financiële zorgen?

U kunt ons bereiken op:
033 - 422 94 95

Of mail ons:
westlandutrechtbank@betaalmijnhypotheek.nl

Ik heb financiële zorgen

Soms verandert er iets in uw financiële of persoonlijke situatie. Het betalen van uw vaste lasten, uw hypotheek én nog geld over houden om van te leven, kan dan een uitdaging worden. Daarin bent u niet de enige. Dagelijks spreken wij klanten die zich zorgen maken over hun financiële situatie. Als u lang wacht kunnen uw zorgen uitgroeien tot een groot probleem. Hoe sneller u contact met ons opneemt, hoe eerder wij met u mee kunnen denken over oplossingen.

U kunt ons bereiken op nummer 033 - 422 94 95 of mailen naar westlandutrechtbank@betaalmijnhypotheek.nl.

Samen op zoek naar oplossingen

U hoeft het niet alleen op te lossen. We kijken samen naar uw financiële situatie en bespreken de mogelijkheden. U kunt denken aan:

  • Inzicht krijgen in uw inkomsten en uitgaven. Als u wilt kan een budgetcoach hier hulp bij bieden.
  • Een pauze van uw hypotheekbetaling.
  • Een afspraak maken met een jobcoach voor hulp bij het vinden van ander (soort) werk.
  • Een mogelijke aanpassing aan uw hypotheek of uw rente om uw maandlasten te verlagen.

Tips

U kunt ook zelf kijken naar mogelijkheden om maandelijks beter rond te komen. Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden:

Financieel fit
Bekijk wat u zelf kunt doen om uw geldzaken fit te maken, of waar u hulp bij kunt krijgen. Doe de test op Geldfit.nl Dan krijgt u een advies dat past bij uw financiële situatie. Ook krijgt u tips over welke organisaties u kunnen helpen. Deze organisaties zijn bij u in de buurt.

Nibud en Bespaarplan.
Weet u op welke uitgaven u misschien kunt besparen? Het is best lastig dit goed uit te zoeken. Het NIBUD kan u daarbij helpen. Op de website van het NIBUD vindt u veel informatie over besparen.

Toeslagen
Heeft u misschien recht op toeslagen? Op de site van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken en uw aanvraag direct indienen.

Maakt u al gebruik van de maandelijkse teruggave?
U kunt maandelijks uw voorlopige belastingteruggave ontvangen. Een voordeel is dat u zo per maand een hoger besteedbaar inkomen heeft. Het nadeel kan zijn dat u teveel ontvangt en later moet terugbetalen. Is uw inkomen lager geworden? Uw belastingvoordeel (hypotheekrenteaftrek) kan hierdoor afnemen.

Uw gemeente kan wellicht helpen
De woonkostentoeslag is een bedrag, speciaal bedoeld om de hoge kosten van uw koopwoning te betalen als uw inkomen door omstandigheden plotseling is gedaald. Bij veel gemeenten kunt u deze onder voorwaarden aanvragen. Hoeveel woonkostentoeslag u ontvangt, is onder andere afhankelijk van de hoogte van uw hypotheek en uw inkomen. Meer informatie over de woonkostentoeslag vindt u op de website van uw gemeente.

Als uw oude woning nog niet is verkocht
U heeft een nieuwe woning gekocht, maar uw oude woning is nog niet verkocht. U krijgt dan te maken met dubbele maandlasten. Het is onder voorwaarden mogelijk uw oude woning te verhuren. Hierdoor worden uw dubbele lasten (gedeeltelijk) gecompenseerd. Voor verhuur is altijd toestemming nodig van de bank.

Maak uw situatie bespreekbaar met uw werkgever
Veel werkgevers kunnen hun werknemers met financiële zorgen helpen. Financiële fitheid van hun medewerkers is ook belangrijk. Dit draagt bij aan minder ziekteverzuim. Vraag naar de mogelijkheden bij uw werkgever en maak het bespreekbaar. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Woonlastenverzekering
Heeft u een woonlastenverzekering? Afhankelijk van de dekking van uw verzekering en uw situatie kunt u dan in aanmerking komen voor een uitkering.

Nationale Hypotheek Garantie
Heeft u Nationale Hypotheek Garantie? NHG kan een eventuele restschuld bij niet-vrijwillige verkoop opvangen, bijvoorbeeld door kwijtschelding. De hypotheekadviseur toetst of u voldoet aan de criteria.

Jobcoach

Bent u (bijna) werkloos, of wilt u weer een baan gaan zoeken nadat u als zelfstandige heeft gewerkt? Dan kan een jobcoach u wellicht helpen.

Lees meer