Aanvraagformulier Verlengen Hypotheek

Aanvraagformulier voor het verlengen van de looptijd van uw hypotheek

U kunt dit formulier gebruiken voor het aanvragen van een offerte als:

In alle andere gevallen kunt u alleen via een financieel adviseur een verlengingsofferte bij ons aanvragen.

De administratiekosten voor een verlengingsofferte zijn € 225 (maar alleen als u de offerte accepteert).

Let op:
Verlengt u de looptijd van één of meer leningdelen van uw hypotheek? Dan is de rente die u voor deze leningdelen betaalt meestal niet meer de hele looptijd fiscaal aftrekbaar. U mag de hypotheekrente namelijk maximaal 30 jaar aftrekken voor de belasting. Na afloop van deze periode valt het leningdeel voor de inkomstenbelasting niet meer in box 1, maar in box 3. Heeft u het leningdeel afgesloten vóór 1 januari 2001? Dan is de termijn van 30 jaar ingegaan op 1 januari 2001. Uw financieel adviseur kan u hierover informeren en daarbij adviseren.
Voor een andere hypotheekvorm dan een Konstant Hypotheek of een Flexibel Krediet Hypotheek kunt u alleen via uw financieel adviseur een verlengingsofferte aanvragen.
Bij verlenging vervallen de NHG-garantie en het NHG-rentetarief. Daarom kunt u een verlenging van een lening met NHG alleen via uw financieel adviseur aanvragen.
In MijnWUB of op uw leningoverzicht vindt u de hoogte van uw leningbedrag bij Restant lening. Heeft u een Flexibel Krediet Hypotheek? Dan telt nog niet gebruikt krediet (de opnameruimte) niet mee.
Omdat uw leningbedrag hoger is dan € 150.000, toetsen wij of uw inkomen voldoende is voor de verlenging van de lening. Daarom kunt u alleen via een financieel adviseur een verlengingsofferte aanvragen.
* Verplichte velden