Hypotheek met Levensverzekering

Uw Hypotheek met Levensverzekering bestaat uit een hypothecaire geldlening van WestlandUtrecht Bank en een levensverzekering die u heeft afgesloten bij een maatschappij van uw keuze. Op de einddatum wordt de uitkering van de externe levensverzekering gebruikt voor de gehele of gedeeltelijke aflossing van uw Hypotheek met Levensverzekering.

U kunt de Hypotheek met Levensverzekering niet meer aanvragen voor een verhoging. Ook kunt u niet meer omzetten naar deze hypotheekvorm.

 • Productkenmerken
 • Waarop moet u letten?
 • U profiteert van optimale renteaftrek, omdat u tijdens de looptijd niet aflost.
 • U betaalt premie voor uw levensverzekering voor het opbouwen van vermogen en voor (beperkte) dekking van het overlijdensrisico.
 • Uw levensverzekering komt tot uitkering op de einddatum. Afhankelijk van het opgebouwde vermogen wordt de lening volledig of gedeeltelijk afgelost.
 • Uw rentekosten blijven gelijk gedurende de rentevastperiode. Bij het vaststellen van een nieuwe rentevastperiode kunnen uw rentekosten stijgen of dalen.

 • Houd er rekening mee dat als u met de externe levensverzekering vermogen opbouwt boven de eigenwoningschuld of boven de kapitaalvrijstelling, bij uitbetaling het rendement in het vermogen boven die schuld of vrijstelling mogelijk wordt belast in box 1.
 • Bij het voortijdig beëindigen van de externe levensverzekering komt de polis fiscaal belast tot uitkering. Over het rendement van de opgebouwde waarde in de spaar- of beleggingspolis betaalt u dan belasting.
 • Uw externe levensverzekering kan een spaar- of beleggingspolis zijn, of een combinatie daarvan. De winstontwikkeling en beleggingsresultaten van uw polis zijn onzeker. Het kan zijn dat de opgebouwde waarde onvoldoende is om aan het einde van de looptijd uw lening volledig af te lossen. U houdt dan een restschuld over, die u met eigen middelen moet aflossen.
 • U kunt ervoor kiezen een hoger bedrag bij overlijden te verzekeren, omdat u bij overlijden bijvoorbeeld geen restschuld wilt overhouden. Laat u hierover informeren door uw financieel adviseur.

Waarmee kan ik u helpen?

 • Terug

  Waarom een vergoeding?

  In sommige gevallen betaalt u een vergoeding wanneer u uw hypotheek wilt wijzigen. Bijvoorbeeld als u extra af wilt lossen of als u tussentijds uw rente aan wilt passen. Bekijk onze korte video waarin we uitleggen waarom er soms sprake is van een vergoeding. In deze video wordt nog gesproken over boete in plaats van vergoeding.

  Bekijk de video

 • Terug

  Ik maak mij zorgen om mijn hypotheek

  Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor het betalen van uw hypotheeklasten onder druk komen te staan.

  Het is belangrijk tijdig contact met ons op te nemen. Wij bekijken samen met u wat we kunnen doen om uw hypotheek betaalbaar te houden. Hoe eerder u contact met ons op neemt hoe beter we u kunnen helpen.

  Wij zijn bereikbaar via 033-422 94 95. Of neem contact op met uw financieel adviseur.

  Wat kunt u zelf doen?

 • Terug

  Ik wil extra aflossen

  Heeft u een bedrag opgebouwd op een spaar- of beleggingsrekening of heeft u een schenking gekregen, dan kan het aantrekkelijk zijn om een extra aflossing te doen op uw hypotheekschuld. Lees alles over aflossen op de pagina Ik wil extra aflossen.

  Neem contact op met uw financieel adviseur voor advies over extra aflossen. Hij kan voor u uitrekenen wat de voordelen zijn op korte en lange termijn.

  Ik wil extra aflossen

 • Terug

  Ik zoek een adviseur

  Bent u op zoek naar een financieel adviseur? Met onze adviseurszoeker vindt u eenvoudig een adviseur bij u in de buurt.

  Zoek een adviseur

HypotheekWijzer

U weet in tien minuten of uw hypotheek extra aandacht nodig heeft.

AflosWijzer

U krijgt binnen drie minuten een indicatie of aflossen voor u gunstiger is dan sparen.

RestschuldWijzer

Bereken of u een grote of kleine kans heeft op een restschuld.

Lopende hypotheek

Met dit formulier kunt u eenvoudig zelf een tussentijdse renteaanpassing aanvragen.

Persoonlijke gegevens

Met dit formulier kunt u uw adreswijziging, een wijziging van het incasso rekeningnummer of tenaamstelling doorgeven.

Overige wijzigingen

Als u een andere wijziging wilt doorgeven of wat wilt vragen, dan kan dat via ons contactformulier.