Terug

Maandelijks aflossen zonder verhoogde maandlasten

Heeft u een leningdeel waarop u tijdens de looptijd niet aflost en alleen rente betaalt? Dan kan het aantrekkelijk zijn om -extra- af te lossen op uw hypotheek, zo betaalt u al direct een deel van uw hypotheekschuld terug. Uw lening wordt hierdoor verlaagd en uw maandlasten dalen. Elk kalenderjaar kunt u 10% van uw hypotheek vergoedingsvrij aflossen.

Nieuwe rentevastperiode?

U kunt kiezen om maandelijks -extra- af te lossen. Een goed moment is bijvoorbeeld als u een lagere rente kunt kiezen bij het einde van uw rentevastperiode. De huidige rente is namelijk vaak lager dan die u nu betaalt. In dat geval worden uw (bruto) maandlasten ook lager. Het verschil, of een deel ervan, kunt u dan gebruiken om maandelijks af te lossen. Wilt u op dezelfde netto maandlasten uitkomen? Houd er dan rekening mee dat u bij een lagere rente ook minder rente kunt aftrekken van de belasting.

Eenvoudig en snel zelf regelen

Dat kan eenvoudig door een automatische overboeking in te stellen via internetbankieren. Dat kunt u doen met onderstaande gegevens.

  • Rekeningnummer

  • NL 45 INGB 0000 2281 30

  • Ten name van

  • WestlandUtrecht Bank

  • Onder vermelding van

  • H02 Extra aflossing [leningnummer] en [deel]

Wilt u advies?

Extra aflossen heeft fiscale gevolgen. Uw financieel adviseur kan u daarover adviseren op basis van uw persoonlijke situatie. Vind eenvoudig een adviseur bij u in de buurt. Aan een advies kunnen kosten verbonden zijn. Vraag hiernaar als u een afspraak maakt.

Zoek een adviseur