Terug

Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Uw financieel adviseur kan een verzoek voor ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid bij ons indienen. Op basis van de aanvraag vindt een uitgebreide beoordeling plaats. Een van de belangrijkste vereisten is dat het inkomen van de persoon die in de woning blijft wonen voldoende is om de maandlasten te betalen.

Gevolgen voor hypotheek

Ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid heeft gevolgen voor de hypotheek. Een verzoek kan daarom alleen door een financieel adviseur bij ons worden ingediend. Aan dit advies zijn kosten verbonden. Laat u zich van tevoren goed informeren over de hoogte van de kosten en welke dienstverlening daar tegenover staat.

Het proces

Het aanvragen van ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid is een complex proces. U wijzigt niet alleen de hypotheekakte, maar ook de eigendomsakte van de woning. Om de aanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft uw financieel adviseur een aantal gegevens en informatie over de verdeling van u nodig.

Stap 1

U bespreekt uw financiële gegevens met uw financieel adviseur.

Stap 2

Uw financieel adviseur stuurt voor u de benodigde gegevens in. De benodigde gegevens vindt u in deze checklist.

Stap 3

Wij doen u een aanbod.

Stap 4

Uw woning wordt overgedragen en u tekent een hoofdelijk ontslag akte.

In het geval dat de woning niet hoeft te worden overgedragen, dan is het tekenen van de akte van ontslag voldoende. Bij een positief resultaat van de inkomenstoets sturen wij deze akte ter ondertekening toe.