Rente aanpassing met vergoeding

Het is mogelijk om tussentijds uw rente aan te passen en direct te profiteren van de actuele rentestand. Dit kan doormiddel van een tussentijdse renteaanpassing met vergoeding (TRAV). Dit kan voordelig zijn als de actuele rente lager is dan uw huidige contractrente. Hier leest u hoe TRAV werkt en hoe u een offerte kunt aanvragen. 

Hoe werkt TRAV?

Bij een TRAV wordt het renteverschil tussen de actuele rente en uw contractrente direct verrekend in de vorm van een vergoeding. Vervolgens kiest u een nieuwe rentevastperiode op basis van de actuele rente. De kenmerken van TRAV vindt u onder het tabblad "Veelgestelde vragen."

Laptop

Stap 1:

In MijnWUB kunt u eenvoudig een Tussentijdse Renteaanpassing met Vergoeding regelen. U kiest uw nieuwe rentevastperiode en u ziet gelijk een overzicht van uw huidige en uw nieuwe  bruto maandbedrag. Via iDEAL rekent u vervolgens de eenmalige vergoeding en de administratiekosten af. Voor een spaarhypotheek regelt u een renteaanpassing via het wijzigingsformulier.

U kunt ook  het wijzigingsformulier gebruiken. Kies de optie “Tussentijdse Renteaanpassing met Vergoeding.” Vul het formulier in en kies de nieuwe rentevastperiode waar u een rentevoorstel voor wilt ontvangen.

 

Voorstel

Stap 2:

U ontvangt een offerte voor de gekozen rentevastperiode, inclusief de nieuwe maandlasten. Hierin staat ook de hoogte van een eventuele vergoeding.

 

 

Ondertekenen

 

Stap 3:

U stuurt de offerte ondertekend naar ons terug.

 

Kosten

 

Stap 4:

U betaalt de administratiekosten en de eventuele vergoeding. De administratiekosten worden geincasseerd, de eventuele vergoeding dient u zelf over te maken. Wij passen de rente aan op de datum die vermeld staat op uw offerte. Omdat u de rente maandelijks achteraf betaalt incasseren wij een maand later voor het eerst de nieuwe termijn.

Adviseur

Contact met een financieel adviseur

Neem voor advies over TRAV contact op met uw financieel adviseur. Hij kan samen met u de voor- en nadelen doorrekenen en bespreken.

Zoek een adviseur