Rente aanpassing met middeling

Het is mogelijk om tussentijds uw rente aan te passen zonder een vergoeding te betalen. Een zogenaamde tussentijdse renteaanpassing met middeling (TRAM). Een TRAM kan voordelig zijn als u niet de financiële middelen heeft om een vergoeding te betalen. Hier leest u hoe TRAM werkt en hoe u een offerte kunt aanvragen. Tevens gaan we kort in op een aantal veelgestelde vragen.

Hoe werkt de TRAM?

Bij een TRAM wordt het renteverschil tussen de actuele rente en uw contractrente uitgesmeerd over de nieuwe rentevastperiode. Daardoor kunt u uw rente tussentijds aanpassen zonder een vergoeding te betalen. U betaalt alleen administratiekosten. De voorwaarden van TRAM vindt u onder het tabblad "Veelgestelde vragen."

Is TRAM voor mij interessant?

Met onderstaande tool krijgt u eenvoudig een indicatie of TRAM voor u interessant is. Het betreft een vereenvoudigde berekening. Om die reden kan de geoffreerde rente afwijken van onderstaande berekening.

%
Dit is geen geldig rentepercentage. Het rentepercentage moet tussen de 0 en 20 liggen.
Dit is geen geldige datum. Deze datum mag ook niet in het verleden liggen, of verder dan 20 jaar in de toekomst.
Rentemiddeling is niet mogelijk als uw rentevastperiode binnen nu en 3 maanden afloopt.

?U kunt alleen een rentevastperiode kiezen die langer is dan uw restant rentevastperiode.

De nieuwe rentevastperiode moet langer zijn dan uw resterende rentevastperiode.

 

Op basis van uw invoer vindt u hieronder de middelrente voor een nieuwe rentevastperiode van jaar. De middelrente is afhankelijk van uw tariefklasse. Bereken zelf uw tariefklasse

Tariefklasse Middelrente
NHG output D12
≤75% output D13
75%-90% output D14
90%-113% output D15
>113% output D16

De uitkomst van deze berekening is een indicatie. Deze indicatie kan u helpen te bepalen of het aanvragen van een offerte voor rentemiddeling zinvol is. Een offerte is altijd leidend, aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Direct aanvragen

Laptop

Stap 1:

In het wijzigingsformulier kiest u de optie “Tussentijdse Renteaanpassing met Middeling.” U vult het formulier in en kiest de nieuwe rentevastperiode waar u een rentevoorstel voor wilt ontvangen. 

Contract

Stap 2:

U ontvangt een offerte voor de gekozen rentevastperiode, inclusief de nieuwe maandlasten.

 

Ondertekenen

Stap 3:

U stuurt de offerte ondertekend naar ons terug. 

 

Euro

Stap 4:

We brengen de administratiekosten in rekening en passen de rente aan op de datum die vermeld staat op uw offerte. Omdat u de rente maandelijks achteraf betaalt incasseren wij een maand later voor het eerst de nieuwe termijn.