Ik ga verhuizen

Ook voor de hypotheek voor uw nieuwe woning kunt u bij ons terecht. Als u een ander huis wilt kopen, komt er veel op u af. Het heeft directe gevolgen voor uw huidige situatie maar mogelijk ook voor uw toekomstige situatie. Daarom kan de financiering van uw nieuwe woning alleen worden aangevraagd via een financieel adviseur. Deze adviseert wat het beste past bij uw situatie en toetst of uw wensen mogelijk zijn op basis van uw financiële situatie.

Wat zijn uw mogelijkheden bij verhuizing?

U neemt uw huidige rente en rentevastperiode mee
U maakt dan gebruik van onze meeneemregeling. Dit kan aantrekkelijk zijn als uw huidige rente lager is dan de actuele rente. Heeft u een spaarhypotheek met een rente die hoger is dan de actuele rente, dan kan het interessant zijn die hoge rente mee te nemen in uw nieuwe financiering. Per leningdeel kunt u kiezen voor de meest gunstige optie.

Koopt u pas later een nieuw huis?
Heeft u uw oude hypotheek helemaal terugbetaald en koopt u binnen 12 maanden een nieuwe woning? Dan kunt u alsnog gebruik maken van onze meeneemregeling en uw oude rentecondities behouden. Een eventueel betaalde vergoeding omdat u Loyaliteitskorting had, kunt u dan terugvragen.

U kiest een nieuwe rente en rentevastperiode
Is het meenemen van uw lopende rentecontract niet interessant, bijvoorbeeld omdat de actuele rente lager is? Dan kunt u kiezen voor deze lagere rente. U kiest per leningdeel voor de meest gunstige optie: u neemt de huidige rentecondities mee of kiest voor een nieuwe rente.

U kiest een hypotheekvorm
U kunt kiezen voor uw nieuwe lening uit een Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek of Konstant (aflossingsvrije) Hypotheek. Als u een van onze (bank)spaarhypotheken heeft, kunt u die na uw verhuizing voortzetten. Een Balanced Life Hypotheek, Flexibel Krediet Hypotheek of een Hypotheek met Beleggingsrekening kunt u niet meenemen.

Wilt u meer lenen?

Heeft u voor uw nieuwe woning een hogere hypotheek nodig dan u nu heeft? Daarvoor kunt u ook bij ons terecht. Voor dit deel geldt de actuele rente. U kunt de lening afsluiten in de vorm van een Annuïteiten Hypotheek of een Lineaire Hypotheek of een Konstant Hypotheek (aflossingsvrij). Lees wat de mogelijkheden zijn.

Overbruggingskrediet

Indien de waarde van uw woning hoger is dan de resterende hypotheek dan heeft u overwaarde. Deze overwaarde kunt u gebruiken voor de aankoop van uw nieuwe woning door middel van een Overbruggingskrediet. Dit gebruikt u als u een nieuwe woning heeft gekocht maar uw huidige woning nog niet is verkocht of als uw oude woning al wel is verkocht maar de overdracht heeft nog niet heeft plaatsgevonden.

U sluit elders een hypotheek

U kunt voor uw nieuwe woning ook overstappen naar een andere geldverstrekker. U breekt het rentecontract open en lost de lening af. In de meeste gevallen betaalt u dan geen vergoeding bij aflossing in verband met verkoop van de woning. U betaalt aan ons mogelijk wel een vergoeding als u nu Loyaliteitskorting heeft. Door destijds te kiezen voor Loyaliteitskorting heeft u een rentekorting gekregen in ruil voor het afzien van vergoedingsvrij aflossen bij verkoop.

Overwaarde of onderwaarde?

De huizenprijzen fluctueren. Dus de kans is groot dat u bij verkoop van uw woning een hogere of een lagere verkoopprijs krijgt dan uw lening. Wat zijn de gevolgen?

Uw woning brengt meer op dan uw lening (overwaarde)
U houdt geld over, dit geld mag u zelf houden. Maar koopt u binnen 3 jaar een andere woning? Dan moet u, wil de rente over dat bedrag fiscaal aftrekbaar blijven, het geld gebruiken voor uw nieuwe woning. U kunt de regels nalezen op de site van de Belastingdienst. Uw financieel adviseur houdt hier rekening mee in zijn advies.

Uw woning brengt minder op dan uw lening (onderwaarde)
U komt geld tekort. Dat betekent dat u een restschuld overhoudt. Deze restschuld moet u aflossen met uw eigen geld. Verwacht u dat u een restschuld niet kunt betalen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij kunnen soms een oplossing bieden, maar u moet altijd uw restschuld aflossen.

Wilt u een adreswijziging doorgeven?

Via ons wijzigingsformulier kunt u een adreswijziging doorgeven.