Ik ga verhuizen

Wanneer u gaat verhuizen, heeft u een aantal opties. Zo kunt u gebruik maken van de 'meeneemregeling'. In dit geval zet u bij onderhandse verkoop van uw woning de lening met dezelfde rente voort bij WestlandUtrecht Bank, zonder dat u hiervoor vergoeding verschuldigd bent. Vraag gerust bij ons na of u in aanmerking komt voor de meeneemregeling. U kunt er ook voor kiezen om over te stappen naar een andere geldverstrekker.

U maakt gebruik van de meeneemregeling

Maakt u gebruik van de meeneemregeling van uw hypotheek, dan bent u geen vergoeding verschuldigd. De rentecondities van uw oude lening blijven namelijk onveranderd.

U maakt geen gebruik van de meeneemregeling, maar u wilt wel bij WestlandUtrecht Bank blijven

U bent geen vergoeding verschuldigd tenzij u bij het afsluiten van de hypotheek gekozen heeft voor loyaliteitskorting. De hoogte van de vergoeding is in dat geval afhankelijk van het verschil tussen uw contractrente, de resterende rentevastperiode en de marktrente voor soortgelijke nieuwe leningen. Deze kan oplopen tot 3% van het af te lossen bedrag.

U wilt uw huidige hypotheekvorm houden zoals u die nu heeft

Als u verhuist, sluit u een nieuwe hypotheek af. Bij een verhuizing kunt u niet altijd meer kiezen voor dezelfde hypotheekvorm als die u nu heeft. Het gaat om deze specifieke hypotheken:

Deze hypotheken hebben we namelijk niet meer actief in ons assortiment. Als u nu een van de bovenstaande hypotheekvormen heeft, kunt u bij verhuizen alleen nog kiezen uit de volgende hypotheeksoorten: Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek, Konstant Hypotheek.

Taxatie/waardebepaling

De waarde van uw nieuwe woning moet u laten bepalen in een gevalideerd taxatierapport dat niet ouder is dan 6 maanden. Houdt u er rekening mee dat de taxatiekosten voor uw eigen rekening zijn.

U gaat verhuizen en u wilt niet bij WestlandUtrecht Bank blijven

U kunt voor uw nieuwe woning natuurlijk ook overstappen naar een andere geldverstrekker. Mogelijk brengt dit wel een vergoeding met zich mee. U lost de oude lening af en breekt het rentecontract open.

Meer informatie over de vergoeding en voorbeeldberekening.

Waarmee kan ik u helpen?

 • Terug

  Waarom een vergoeding?

  In sommige gevallen betaalt u een vergoeding wanneer u uw hypotheek wilt wijzigen. Bijvoorbeeld als u extra af wilt lossen of als u tussentijds uw rente aan wilt passen. Bekijk onze korte video waarin we uitleggen waarom er soms sprake is van een vergoeding. In deze video wordt nog gesproken over boete in plaats van vergoeding.

  Bekijk de video

 • Terug

  Ik maak mij zorgen om mijn hypotheek

  Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor het betalen van uw hypotheeklasten onder druk komen te staan.

  Het is belangrijk tijdig contact met ons op te nemen. Wij bekijken samen met u wat we kunnen doen om uw hypotheek betaalbaar te houden. Hoe eerder u contact met ons op neemt hoe beter we u kunnen helpen.

  Wij zijn bereikbaar via 033-422 94 95. Of neem contact op met uw financieel adviseur.

  Wat kunt u zelf doen?

 • Terug

  Ik wil extra aflossen

  Heeft u een bedrag opgebouwd op een spaar- of beleggingsrekening of heeft u een schenking gekregen, dan kan het aantrekkelijk zijn om een extra aflossing te doen op uw hypotheekschuld. Lees alles over aflossen op de pagina Ik wil extra aflossen.

  Neem contact op met uw financieel adviseur voor advies over extra aflossen. Hij kan voor u uitrekenen wat de voordelen zijn op korte en lange termijn.

  Ik wil extra aflossen

 • Terug

  Ik zoek een adviseur

  Bent u op zoek naar een financieel adviseur? Met onze adviseurszoeker vindt u eenvoudig een adviseur bij u in de buurt.

  Zoek een adviseur

HypotheekWijzer

U weet in tien minuten of uw hypotheek extra aandacht nodig heeft.

AflosWijzer

U krijgt binnen drie minuten een indicatie of aflossen voor u gunstiger is dan sparen.

RestschuldWijzer

Bereken of u een grote of kleine kans heeft op een restschuld.

Lopende hypotheek

Met dit formulier kunt u eenvoudig zelf een tussentijdse renteaanpassing aanvragen.

Persoonlijke gegevens

Met dit formulier kunt u uw adreswijziging, een wijziging van het incasso rekeningnummer of tenaamstelling doorgeven.

Overige wijzigingen

Als u een andere wijziging wilt doorgeven of wat wilt vragen, dan kan dat via ons contactformulier.